top of page

OVER ONZE BAKKER

ESRA KALAY, EEN AUTODIDACTISCHE BANKETBAKKER.

Esra is 34 en is opgegroeid in Turkije. Zij is op 2019 naar Nederland gekomen als expat en woont sinds dan in Hillegersberg-Zuid met haar man en dochter. Onlangs verwelkomde ze haar tweede kind. Ondanks dat ze altijd in de zakelijke wereld heeft gewerkt, heeft Esra altijd een passie gehad voor bakken.

17998209688551673.jpg

Tijdens de corona lock-down had zij eindelijk tijd om zich meer met haar passie bezig te gaan houden, om er vervolgens achter te komen dat dit helemaal haar ding was. Omdat ze zoveel bakte, gaf ze wat ze over had aan haar buren. Dit bleek een schot in de roos, iedereen was dol op de baksels van Esra en als snel begon zij met het verkopen van haar gebakjes op haar instagram. 

 

Ondertussen heeft zij samenwerkingen gesloten met Wijnbar de Avonden, Sweet Magnolias en Proeflokaal Katendrecht in Rotterdam voor het leveren van haar pastries, stond ze in 2022 elke maand op de Rotterdamse Oogstmarkt en wordt zij vaak gevraagd voor pop-up events. Dit alles nog naast alle bestellingen van consumenten die binnen komen op haar instagram, van macarons tot zuurdesembroden en van tarlettes tot verjaardagstaarten. Hoog tijd om haar passie om te zetten in haar werk en de stap te zetten naar het beginnen van haar eigen zaak - een exclusief Fraanse patisserie!

bottom of page